Las Vegas - en rar by i Verden

Jeg er i Las Vegas denne uka, invitert av sikkerhetsselskapet Symantec. Kjent av de fleste for datasikkerhetsproduktene med Norton-navn.

Las Vegas er et av de underligste stedene jeg veit om, men jeg har hatt anledning til å besøke byen opp til flere ganger de siste årene. Og jeg begynner å se endringer i hva Las Vegas er.

Det er bare seks år siden første gang, og dengang var dette en rein spilleby, iblandet rare hoteller og det noen assosierer med synd og denslags.

Gjennom årene er det imidlertid blitt mer og mer en konferanseby, og hotellene og tilhørende underholdning er rettet inn mot dette markedet i sterkere og sterkere grad. En drosjesjåfør fortalte meg at det er 152 000 hotellsenger i byen. Og det skjer oftere og oftere at alle er fulle på grunn av konferanser, messer og store arrangmenter.

Nytt denne gangen er at de ikke bare bygger nye hoteller lenger. Ved flyplassen utenfor byen er det bygd et eget kompleks av hva de kaller condominiums - eller condos. Dette er minileiligheter, vi ville vel kalle dem store hybler i Norge. Og mellom Bellagio (italienskinspirert luksushotell) og Luxor (en svart pyramide med en lysskaster som stråler ut fra toppen mot himmelen, og i følge myten er det den andre menneskeskapte konstruksjonen synlig fra verdensrommet ved siden av den kinesiske mur) bygges et condo-kompleks til. Dette er det sentrale Las Vegas Strip-området, men kjøpesenter i de to første etasjene og utleieboliger over viser endringene i bybruken.

En annen sak som har endret seg, er gateutdelingen av reklame, og spesielt reklame for ulike nakenshow og gentleman-klubber. Tidligere var dette av og til et argument for å ta taxi fra et hotell til et annet, utdelerne var mange, overalt og pågående. Som alle Douglas Adams fans vet, er det et sikkert tegn på et bra utested at de ***ikke*** deler ut reklame på gata, så denne reklamen var i allefall irrelevant.

Nå er disse utdelerne åpenbart utsatt for et ryddeprosjekt, de er færre, og står ikke lenger i glaningen eller på fortauene kontrollert av hotellene. Noen få områder er igjen, men det går fint an å ignorere dem uten å bli plaget livet av.

Et moment til: På vei sørover fra the Strip ut fra Mandalay Bay (et hotell i fransk kolonistil, tror jeg det skal forestille) bygges et digert kontorkompleks. I følge nok en drosjesjåfør (de er sjeldent gode kilder til informasjon i denne byen) skulle dette bli permanente kontorer for bedrifter som ofte hadde eller hadde som oppgave å drive konferansevirksomhet. En annen sjåfør fortalte at deler av komplekset blir kontorhotell, for utleie for kortere prosjektbasis.

Las Vegas er altså i endring. Det blir spennende å se hva som blir igjen - og hva byen fint kan klare seg uten...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?