En enkel fotobagløsning - med så schwær tilleggsmulighet du ønsker


* Dette er en av de beste og mest fleksible kjøpene jeg har gjort i fotobag-sjangeren -Think Tank Digital Holster 40.


Foto og Video i Oslo er sannsynligvis den beste fotosjappa i Norge.

Men det er et godkjøp jeg vil anbefale i serien min av tips og synspunkter til oppbevaring og bæring av fotoutstyr (og litt til). Det er et Think Tank Digital Holster 40. Dette er i utgangspunktet en snutebag og som også kan hektes i belte som beltebag. Den er beregnet for et digitalt speilrefleks med en standardzoom, eller et profesjonelt kort fastobjektiv (105 mm eller mindre med lysstyrke 2,8 eller bedre) med solblender montert.

Den har uten videre plass til batterigrep i tillegg, men det geniale er at den kan utvides nedover - en glidelås gir rom for det. Da er det plass til en større fasttele som 300 mm f:4, eller en 70-200 f: 2,8. Den siste må ha reversert solblender ( i Nikon sin versjon, ihvertfall, og jeg tror 70-200 IS-modellen til Canon er ens), men den kan ha telekonverter 1,4 og 1,7 (TC-14 eller TC-17) montert. I tillegg har baggen regntrekk, og en snedig lomme under lokket for oppbevaring av for eksempel et filter og objektivklut.

I versjon 2.0 av denne er det kommet flere lommer i stretsj rundt bag-en, som løser det eneste store problemet med eneren: Hvor skal man gjøre av det forbaskete objektivlokket. Og for dere som prøver å komme av "grillpølse på kiosken"-kjøret når fotograferingen tar tid og energi, og blodsukkeret dropper: Det er plass til en knekkebrødsandwich-pakke, eller fiber/protein-barre i disse lommene. Og anti-bac for helsas skyld, eller et lite lommespeil. Det siste er viktig når man fotograferer kvinnelige modeller, de vil ofte sjekke sminke og denslags. Service-r'-us. :-)

For å unngå å skrapt opp baksiden/skjermen til kameraet er det en polstret flapp som legges over kamerater med plass til kamerareima over før topplokket legges i. Lokket er festet i forkant av baggen, slik at det skal litt til å hente ut kamera ubemerket. I tillegg til en bærehåndreim på toppen er det også plass til visittkort eller annen id i en gjennomsiktig lomme. Materialvalget og sømmene til alle Think Tank-produkter jeg har vært borti er eksepsjonelt bra.

Minimalt rigget
Baggen er passe stor, passe diskret og en yndling når jeg bare skal ut og myse og se hva som egner seg å avbildes. Med et godt kompaktkamera for oversiktsbilder og en god tele i denne baggen er tur- eller turist-oppsettet slanket til et passe minimum. Den er behagelig å bære i reim, og har et kroppsvennlig design selv på lengre turer.

Svakhetene til Digital Holster versjon 1.0 er at den på utsiden kun har en liten lomme for ymse småting. Der kan godt regntrekket ligge, den kan fort ta irriterende plass i lomma den ligger i på innsida som standard. Fire ringer gir mulighet for å bære den på magen med et eget skuldersett - som en annen baby-bag (grøss!). Men jeg kunne tenkt meg en mulighet til å hekte på en ekstra liten objektiv- eller flaskebag på selve baggen. Den har nemlig en egnet skulderreim av den gode sorten.

En av de største fordelene Think Tank-baggene har er at de ikke er overpolstrete. Dette er et problem som gjør at hovedkonkurrenten Lowepro faller helt igjennom. Think Tank er heller ikke helt uten polstring, noe som gjør den bedre enn originale kameraomslag/snutebag. Denne balansen gjør at kamera er tilstrekkelig beskyttet uten at bagen blir klumpete.

...eller maksimalt
I en større sammenheng, det vil si den som vil utvide denne til en del av et belteopplegg, så kan dette hentes fullt ut fra Think Tank. Alternativet her er et nyere militært belte som selges fra de som selger svensk, militært overskuddsmateriell. Disse godt polstrete beltene har rikelig med støtte og man kan fint hekte på alt som påhektes kan av proft utstyr.

Om man vil holde seg til ren fotooppsett, prøver jeg ut en blanding av belter og beltedingser fra både Lowepro og Think Tank. Både Vanguard, Tamrac og Case Logic har enheter som ligner i design, men de har alle kvalitetssvakheter (søm, glidelås, polstring, materialer) der Think Tank er suveren og Lowepro mer enn akseptabel. Men disse alternaitvene er billige, og du får det du betaler for....

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?