Kamp om livet til aktive fotografer


* Smarteste lansering i beltebåret fotoutstyr er denne objektivskiftebaggen fra Lowepro, Lens Exchange 200 AW (foto: Lowepro))

Bæregreier til fotoutstyr er en evigvarende kamp. Et helt nytt sett av produkter for å hekte fotoutstyr rundt livet drar opp konkurransen et par hakk. De siste årene har nemlig en ny spiller tatt seg inn og utfordret Lowepro, som har vært leverandør av gode, alminnelige, fotobæreløsninger i stort utvalg. Og nå møter de utfordreren på brei front.

Utfordreren Think Tank er startet av den tidligere sjefsdesigneren til Lowepro, og utstyret er utformet, designet og priset for semiprofesjonelle og profesjonelle fotografer. Noe som vil si at det er strammere design og noe mer praktisk rettet til en pris som i Norge innebærer fra medianprisen til Lowepro og opp.

Think Tank har spesielt vært flink til utformingen av to løsningssett for beltebårne systemer. Den ene har vært av den godt polstrete sorten, den andre har prioritert kompakt oppbevaring. Lowepro har hatt et system som de siste årene har virket håpløst utdatert, overpolstret og uelegant. Det siste har nok bidratt til at slike bæreløsninger rundtom livet har vært mindre populært. Så ufiks vil man ikke være, selv om det er fotograferingen som er i sentrum.

Lowepro re-vampa

Så smalt det fra Lowepro i september. Under IFA-messen i Tyskland kom det en komplett ny beltebasert serie. Design er fikset opp, og funksjonalitet er tilpasset moderne fotografering, fotografer og fotograferende. Spesielt vi som kombinerer flere disipliner får god hjelp fra Lowepro. Her er tatt hensyn til digitalfoto, plass til pc, videokamera (eller en kombinasjon) og kabelføringer som gjør video- og audioopptak lettere. Og youtube brukes aktivt for å vise fram godsakene, for eksempel denne om det grunnleggende systemet med belter, reimer og vest: Understanding Belts and Vest in the New Street & Field System.

Personlig mener jeg den mest interessante enkeltlanseringen er Lowepro Lens Exchange 200 AW.SDen ser ut til å løse en evigvarende frustrasjon på en smart måte - kjapt og sikkert bytte av objektiv mens man er på farta. Gleder meg til å prøve den i praksis.

Det tok ikke lang tid før Think Tank rullet ut et tilsvar med denne videogjennomgangen av de detaljene i deres belteløsning som er unikt - Think Tank Photo Modular Belt System for Event Photography. Den fleksible måten å flytte om på bagger og utstyr avhengig av hva man trenger, gjør - eller hvilken posisjon man inntar - er et sterkt argument for TT. De åpner også for kryssbruk av det beste fra Lowepro, noe som ikke er mulig motsatt vei uten litt fantasi og en skarp kniv...

Fleksibel og kvalitet for tøff bruk

Mitt første forsøk med TT-produkter var deres "Digital Holster 40". Den er i utgangspunktet en snutebag for beltet, men den har en god skulderrem, beltefeste og mulighet for å utvide plassen for objektiv (-ene) Den har også plass til et pro-hus, eller et standard kamerahus med batteripakke. Med andre ord: Om det er en kort tur med kamerahus og ditt yndlingsobjektiv så passer den perfekt. Den er likevel bare en glidelås unna å ha plass til fullt sett kamera med batteripakke og et 70-200 teleobjektiv med telekonverter. Denne fleksibiliteten kan man ikke la være å like, og fungerer som en post-it for fotografen: Åssen klarte man seg uten før?

Jeg slo til under Foto- og Video sin fotomesse her i oktober og supplerte med et Digital Holster 20, som er en 40 uten plass til batteripakke, for de gangene hvor jeg må ha med reservekamera. Eller forsøksvis være mer diskret. Ambisjoner er gode å ha. Etter to år med DH 40, som har vært med meg en gang kloden rundt og tre ganger interkontinentalt og utallige dagsturer, er jeg også imponert over materialkvaliteten. Det er stødig, vann- og smussavvisende og ingen løse tråder eller revner.

Denne våren var jeg en periode forhindret fra å bruke fotoryggsekker, og prøvde en Think Tank beltebag-løsning. Dette viste seg både å være behagelig og praktisk, og etter at TT-bag-en var solgt har jeg brukt et utvalg av andre løsninger. Det er i ferd med å bli permanent oppsett for praktisk fotografering. Kommer med en egen posting om det etterhvert, men det er gøy at Lowepro drar opp aktiviteten. En kamp rundt livene til fotografene - la oss anta det ikke går på livet løs...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?