DLD - Dette blir dyrt!

Overvåking kan gjøres helt enkelt - men har alltid sin pris (En soldat i USN sender en ubemannet overvåkingsfly avgårde - lisensiert til Public Domain i tråd med US offentlighetslover)



I dag spres lenka om at prisen for overvåkingsdirektivet framdeles er i det blå for de rødgrønne.
Det er ingen tvil om at det blir dyrt. Jeg skrev en sak for to år siden til Computerworld, der bare rudimentære sikkerhetskrav som kryptering og sikker tilgang kom til å koste minst ti ganger det forslaget Regjeringen hadde sendt Stortinget.

Minst 2,5 milliarder
Proposisjonen antydet mellom 200 og 250 millioner. Med andre ord friske 2,5 milliarder med den tidens priser. I tillegg kommer drift av løsningene.

Det lett absurde med utredningen som kom i dag, er diskusjonen om hvem som skal plukke opp regningen for at Staten skal kunne kikke oss alle nærmere i kortene.


Vi kommer til å måtte betale
Uansett hvilken modell som velges, så er det deg og meg i her dette rare, lille kongeriket som skal betale. Om det blir indirekte over skatteseddelen eller direkte i form av prisøkning når vi betaler til leverandører av nett og telefonitjenester spiller ingen rolle. Å sende regninga til Pensjonsfondet ("Oljefondet") er nesten mer uetisk - det er ikke ålreit å sende regninga til de neste generasjonene her heller.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?