En festival og folkefornøyelse

FOR HELE FAMILIEN: Her ligger man og demonstrerer og blir underholdt.

På andre dagen er krysset nedenfor der jeg bor, under Asok BTS-terminal og i et av de viktige kryssene rundt Sukhumvit er stengt.

Stemningen der er høy, men de fleste av butikkene i området som hadde sympatistengt i går, var åpne igjen i dag. Selv om mange av dem stengte tidlig, inkludert min kaffe- og lunsjbar.

Dette er heldigvis Thailand, klarer du å sulte her er du stolt og fattig. Eller nokså kørka. Så at en er stengt, betyr at man går til den neste som er åpen .

Midt i krysset er det bygd en scene, og rundt sitter folk og hører taler og ser kulturinnslag med dans og musikk, og litt komedie. Telt er slått opp for overnatting til de iherdige.

Men det mest utrolige er det laaaange partyteltene der du får alt en festival begjærer, de innkjørte ferskvannsbilene og mobile toalettene. Rundt om settes det opp salgsboder og salgstepper, og demonstranter, turister og fastboende vandrer til og fra og gjennom.

Det er så gemyttlig at det er neste sprøtt. I mengden er det flørting, fotografering, teksting og selvisfoto med demonstrasjonen i bakgrunnen. Hadde det vært festival eller musikkonsert hadde det ikke vært mulig å merke forskjellen.

Der jeg gikk rundt og skulle ta bilder, var det ikke vanskelig å få folk med. Eller, bli dratt med: En søt eldre dame plasserte meg bestemt ved siden av seg, hun rakk meg til oppå magen. Deretter la hun armen rundt livet mitt, blåste i fløyta som er eneste felles kjennemerke for demonstrantene, og kommanderte det som antagelig var ei datter til å ta bilder av henne med den schwære europeeren som var med under demonstrasjonen.

Man spiller med. Det er vanskelig å ikke la seg rive med av stemningen, og det er thaier: Noen av de hyggeligste folka på planeten, selv når de demonstrerer. Du sier bare nei med goood grunn.

Den norske ambassaden har en nokså nøkternt oppsummering der den viktigste er å legg inn ekstra tid før innsjekk og ved reiser gjennom sentrum. De kaller det den aktuelle situasjonen i Thailand.


TELTLEIR: De mest iherdige slår seg til i impromptu teltleiere langs gata.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?