Oss rikes bekymringer

VELSTANDSBEKYMRINGER: I Bangkok kjøres det store kampanjer på BTS-kollektivstasjonene for hudkremer som blokkerer sol og bleker hud (Økonomitbe med SPF 70, noen?). En stadig mer velstående middelklasse vil ha den bleikrosa hudtonen assosiert med rikdom og suksess. Alt mens turistindustrien lever godt på bleikrosa typer som vil ha sol, varme og - brunere hud. Foto: @askdrz - askdrz.no


Av de mange gode sakene som kom fra tanta i fjor, er denne saken om Bekymringer i verdens rikeste land blant de mer underholdende. Det treffer et land som gjennomførte et regjeringsskifte et drøyt år tilbake fordi alt gikk så bra at vi kjedet oss og tenkte at litt forandring ville gjøre seg. Saken er pinlig god.

De siste sprellene med årets statsbudsjett med mandat og forventninger i fjor høst ble forøvrig kommentert helt prima av Marie Simonsen før jul. Forandring, ja takk, så lenge det ikke medfører store endringer.

I dag fant jeg en variant av det samme i denne fortryllende saken om 24 Inventions That Will Solve Life's Annoying Little Problems.

Vi er blitt så rike og har det så bra at det ikke finnes grenser for hva vi bekymrer oss for.

Ikke rart at mange ikke finner noen grunn til å smile.



Og enda har året knapt nok startet!



Fyrverkeri Eikaberg, Oslo 2009. Foto: @askdrz - askdrz.no

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?