Litt mer om bruk av sosiale nettverk - LinkedIn vs. Twitter


Sosiale nettverk - blander litt av hvert, av folk og informasjon - og oppfordrer til å finne egen vei (Bilde: Sognsvann, mai 2009, DRZV)

Dean Holmes kommenterer litt om relasjonen mellom LinkedIn og Twitter.

Det interessante i denne artikkelen er ikke bare den praktiske innrettingen, og kritikken mot virksomheter som stenger mot de ansattes bruk av sosiale nettverk. Og det er ikke til å unngå at man tenker litt på denne kommentaren hos Sermo om hvordan Wall Street Journal skrenker inn bruken av sosial nettverk for sine journalister.

For journalister må dette være noe hårreisende. Jeg kan ikke for mitt bare liv skjønne hvordan en yrkesgruppe som skal gjennomgå og syntetisere relevant og viktig informasjon for sine lesere - kunder - skal lukke seg inne mot informasjonen som ligger i sosiale nettverk. Eller hvordan man gjør dette bedre ved å ikke ha direkte kommunikasjon med leserne. I mitt verdensbilde er leserne de viktigste kundene en journalist kan ha. 

Slik jeg ser det, er all informasjon som kan gjøre saken/artikkelen litt bedre uten å blåse knappe leveringsfrister verdt å bruke tid på. Slik er nå det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?