Nytt kjempehylster, men Digital Holster 150 er et smart trekk

RASK FOR STORT: En skulderveske for de virkelig store kombinasjonene av systemkamera og tele/telezoom fra Think Tank. (Foto: Think Tank)



Think Tank, en av de viktige leverandørene av bære- og oppbevaring av foto- og videoutstyr, har annonsert Digital Holster 150.

Denne digre skulderbaggen skal kunne ta objektiver helt opp til 150-600 mm zoom, og kan i teorien også henges i belte.

Det vil riktignok fungere om lag som å hekte en toåring der, med litt lavere vekt og formodentlig betydelig høyere støy.

Digital Holster er en del av en serie skulderversker med belte-opsjon som Think Tank har levert i over ti år. Dette er generasjon tre i serien.

Kjennetegn for en veteran
Tanken er å lage kameravesker som passer et kamera med et påmontert objektiv, men med forskjellige muligheter om man vil batterigrep, om det er speilrefleks eller speilløst og om man vil ha muligheter for å utvide kapasisteten ved behov.

Digital Holster-serien har en frontlomme i elastisk stoff som egner seg for objektivlokk eller filter. Det er også en liten sidelomme, som regel er den stor nok til ekstra digitalt minne og batteri. Et par små reimer på siden gjør det mulig å hekte på ei lita veske.

Digital Holster 150 har en diger frontlomme som har plass til et filteretui med stor diameter. I tillegg skal sidelomma være stor nok til å få plass til en telekonverter. Avbildet ser det ut som den maksimale størrelsen er 1,7x-telekonverter.

Regn, gjørme, svette og Songkran
Veskene er laget av sterkt materiale som tåler en støy, vannsprut, gjørme og sand. De leveres med regn- og støvtrekk for de mer ekstreme tilfellene.

Jeg har personlig hatt flere eksemplarer av disse veskene, og kvaliteten er ekstremt høy. De har vært med meg jorda rundt, inn i ørkenen i Afrika og inn i regnskoger i Asia. Jeg har testet regntrekket i regn, og under vannfestivalen Songkran i Cambodsja, og den holder mot monsumregn, slagregn, vanngeværer og bøtter med vann.

TREKK: Hva er et hylster uten trekk? Å ta med kamera ut under en vannfestival som buddhistisk nyttår Songkran er vått. Men trekket gjør jobben. (Foto: Dag-Rune Zachariassen)


De gangene de har blitt for innsarvet i gjørme, vann og svette, så takler de vasking i vaskemaskin uten å miste formen. Og de takler vask, flere ganger. Slitasjen etter noen år kommer i at fargen blekes og at kantene slites hvite.

Think Tank leverer også reimsystem for å kunne hekte Digital Holster på ryggen, eller framme på magen/brystkassa. Mer informasjon om Holster Harness finnes her.


Hvorfor kjøpe dette produktet?
Fordelen med en slikt system er at det er enkelt å ta fram kamera med objektivet klart. Det kan berge flere gode motiver. Det er også en fordel å kunne stue kamera unna på et sikkert vis, og da ikke bare mot regn og hardt vær. Også muligheten for å ha en dyr kamera og zoomobjektiv-kombinasjon foran eller på siden gir litt høyere sikkerhet mot tyverier.

Alternativene til et slikt skuldersystem er ryggsekk eller slyngebag. Ulempen med ryggsekkene er at det neppe vil være like enkelt å ta fram kamera med gigantzoom montert i påkrevende tilfeller. Og dersom sekken har åpning i front, er det økt risiko for å få kamera og objektiv stjålet rett ut fra sekken.

Bagen er ikke i salg i Norge foreløpig. Men basert på prisen til største slektning Digital Holster 50, vil prisen ligge på rundt 1200 kroner. Den største forhandleren i Norge er Scandinavian Photo, med Stavanger Foto som nummer 2.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?