Svakere fototjeneste: Hvordan sikkerhetskopiere foto fra Google Foto til PC nå?


DATALAST: Google tilbyr nedlasting av det meste de har samlet eller du har gitt dem. (Illustrasjon: Skjermbilde)

Finjusteringen Google har gjort med Google Foto og Google Drive gjør tjenesten langt mindre aktuelle for fotograferende som ikke er alt overveiende mobilfotografer.

Men det er muligheter, de er bare litt mer kjelkete.

Direkte i mobilenheten er det muligheten for å laste alle foto over til PC via en kabel, eller via en flerkortleser med for eksempel både micro-USB/USB-C og USB-kontakt.

Kopi med bivirkninger

I tillegg er det omveier via opplasting mellom tjenestene Foto og Drive, med den tilsiktete bivirkningen at diskforbruket øker, og risikoen for å slette filer ved et uhell øker.

Men det er også mulig å ta tak i nedlastingstjenestene for data lagret hos Google. En god ting med de siste årenes søkelys på hvordan nettgigantene samler uhorvelige mange data, er at de seriøse tillater at brukere kan se, laste ned og av og til slette slike data.

Her ligger det en mulighet i å velge nedlasting av alle foto som ligger hos Google.

FOTOLAST: Nedlastingsvalgene for foto er omfattende, og kan filtreres på data. (Illustrasjon: Skjermbilde)

Ulempen er at det er alle foto, inkludert de som er lastet ned fra nettet, kommet i Gmail, brukt i blogg eller fotografert med mobilen.

Men det er i det minste en sikkerhetskopi som kan gjøres med jevne mellomrom.

Alternativer

Hos amerikansk PC World er det en trinnvis gjennomgang av hvordan du back up your Google Photos library now that Google Drive auto-sync has shut down .

Alternativene er heldigvis fortsatt å bruke MS OneDrive, som kan settes opp til å automatisk kopiere fra tilkoplete enheter i tillegg til kontinuerlig synkronisering. Andre alternativ er Dropbox og Box, og så er det norske Jottacloud.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?