En bra uke for fotodigitalister

Både Foto Knudsen Pro (tidligere Oslo Kameraservice) og Foto og Video har hatt messe i butikkene sine denne uka. Lett komisk i den krambua FKP har fått seg ved sia av Steen og Strøm, men de fungerer. Og tilbudene har vært gode, av og til har de til og med vært bedre enn web-priser.

Nå er disse to butikkene de eneste virkelig gode fotoforretningene som er igjen, etter at Lømork gikk over ende for to år siden. De har heldigvis en litt mer fornuftig kundeprofil enn Lømork, som på slutten var direkte ufyselige i kundebehandlingen. Det er viktig å ta vare på disse stedene, fordi å få sett produkter i sammenheng er alt hva digitalisering handler om.

Men nå mangler egentlig bare en ting; hvor er mobiltelefonsalget i disse butikkene? Canon har sin drømmepaviljong hos Foto-Video, så hvor er Sony Ericsson? De nyeste kameramobilene derfra bør gjøre speilrefleksene hyperaktuelle igjen - for hvem trenger billige kompaktkameraer når du kan ha superkvalitet med deg hvor du enn er?

En trend de siste åra har vært at kunderettete messer for IT-relaterte løsninger ikke er giga-eventer, men mer forhandlerorientert. Nå kan det riktignok bli noe format når forhandleren heter Elkjøp eller Expert; og hva er moderne el-forretninger uten elektronikk rund baut?

Foto og Video kjører sin messe ut denne uka.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?