Dårlig helse her i Oslo Øst
Skillet mellom Vindern og Sagene er 12 år i levealder, og slike tall er kjente og dessverre statiske. Det henger sammen med sosiale klasser, kosthold og livsmiljø. Det siste er ekstremt viktig, og innebærer at grøntarealene øst i Oslo må vernes bedre. Ulempen er naturlig nok at dette ikke vil redusere presset i boligmarkedet, det kommer fortsatt til å være dyrt å bo i Oslo.
På den andre siden er det et viktig incitament for å satse mer på kollektivtrafikken. Med flere og bedre rutetilbud kan boliger bygges lenger ut av sentrum, men likevel gi nærhet til byen.
Min buss 37 er en av fem-minutters-rutene i Oslo. Med et par hundre meter til busstoppen i begge retninger er det en vesentlig del av kvaliteten med å bo her på Vålerenga at hele sentrum og sentrum vest er tilgjengelig raskt og enkelt.
Kvaliteten økte ennå mer med innføring av månedskort for 550 kroner, det er nesten ikke nødvendig å bruke bil til noe lenger. Og for en sjølstendig næringsdrivende er kostnader noe man vil ha så få og lave som mulig... Med litt innsats og hjelp fra Trafikanten sine ruteopplysninger er det også utrolig store deler av Oslo som dekkes, og det er heller ingen ekstrakostnader til parkering og drivstoff, for ikke å snakke om tidskostnadene med å stange i kø og leite etter parkeringsplass.
Så nå er det bare å vente på at skattebehandlingen blir nøytral, det er helt sprøtt at kostnader til bil er fradragsberettiget, mens kostnader til månedskort skal fordelbeskattes. Om vi ser på helsespørsmålet i starten, vil det redusere forurensing og gi bedre livsmiljø om flere reiste kollektivt - også i jobbsammenheng i løpet av dagen. For ikke å snakke om at det er bedrifter og etater som burde se profileffekten av en slik grønn satsing.
Kommentarer
Legg inn en kommentar