Fotoutstyr ned i vest


* Nei, dette er ikke riktig. Ingen seriøs fotograf bruker slikt. *)

I serien av ting å bære fotoutstyret i, hører selvsagt fotovesten med. Dette praktiske kledebon deles med fritidsfiskere, japanske turister og nerder kloden rundt. Drivkraften er mye av den samme, det følte behovet for å ha masse småting man kan, kanskje kan, muligens kan, høyst tvilsomt kan og det finnes ikke en sjangs i Ålesund at man kan komme til å trenge, så nær for hånden som mulig.

Om man tar dette mer seriøst, er vistnok vestene fra The Vested Interest for tida det aller beste som er. Produsenten har bakgrunn fra fallskjermproduksjon og tilbyr både standard-vester og tilpassete til kunden sine ønsker og behov. Bildene er definitivt noe for seg selv, men prisene skal være nokså friske. Vi snakker om USD 200, som i Norge skulle bli en utpris på 2500 - 3000 kroner. Men til gjengjeld skal de være tilnærmet uslitelige. Det er også kul umulig å være diskre med en slik vest. Men det er neppe hensikten for den tar en sånn i bruk.

Personlig er det min mening at de beste fotovestene finnes i fiskeutstyrsavdelingen i en god friluftsjappe. En ting er at man unngår overprising og de evinnelige fargevalgene for en ordinær fotovest (samme det, så lenge du liker sjatteringer av khaki). En annen side er at altfor mange fotovester er laget med lommer som er for langt ned på lårene. Da smeller kamera, objektiver og annet mot deg og hverandre. Det er ubehagelig i bruk. Og det er ekstremt dårlig gjort mot utstyr som faktisk skal ta vare på opplevinger og minner. En god fiskevest med store lommer plasser fra beltehøyde er det beste. Og helst uten borrelås: Borrelås bråker, og man skal ikke jobbe mye før de er støvet ned eller er utslitt og ubrukelige.


Det første bildet er fra en motesjappe på internett (pilvid). Det andre er produsenten "The Vested Interest" si heimeside.


*) For få lommer, sjølsagt.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?