Voksbagger og bikkjetabber



* Veteranen Domke er kjent for sine bagger for røff og tung bruk - og priset deretter (foto fra "Manbagaholic"-bloggen).


Jada, som fotointeressert er oppmerksomheten rundt bæregreier en bieffekt.

Nå tenkte jeg å lufte en litt artig trend fra en veteran - amerikanske Domke. De er kjent for sine lett diskré, tjukke kanvas-bagger, populær hos pressefotografer. De siste årene har de vært objekt for en oppkjøpsrunde og eies for øyeblikket av Tiffen, som er fotoverdenen sin parallell til Biltema. I Norge blei importøren Interfoto så lei for et par år siden at de skjelte ut den nye eieren i en kunde-dm, og anbefalte Lowepro, som de satser på nå. Best utvalg for Domke i Skandinavia nå finnes hos Scandinavianphoto.no.

Nå har de nettopp introdusert en vri som de kaller "Waxwear". Som navnet sier er det snakk om voksbelagt kanvas.

Mest tydelig forskjell er i denne omtalen som nylig ble postet av en svært begeistret fyr (videoen inkluderer en overraskende sak og en "blooper" helt til slutt) - YouTube - The Domke F-803 Camera Bag Preview. Her er en video av samme F-803, men uten voks-preget.

Så, jeg klarer ikke å bestemme meg: Er det stilig, passer det til en røff stil eller blir det overtydelig, er det kunstig, en riktig videreutvikling eller er det en like overdrevet hype som det siste Mac-verket fra Apple (som også er med i en av videoene, dessverre)?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?