Latterlig billig sikkerhetskopi og arkiv


  • En reisekompis med bilder og musikk - hvem kan klage?

Når man skulle ut å reise i fårna da'r var det viktig å ikke ta med seg for mye ekstra, ut over det aller mest nødvendige...musikksamling og bibliotek var sjelden det (selv om visse engelskmenn gjorde en stil ut av slike vanvittige ideer. Bare se på Douglas N. Adams, som i slutten av 1980-åra dro for å se fjellgorillaer i Kongo. Med Dickens samlede i to trekasser som en del av reiseutstyret ("Last Chance to See", 1990)).

Det gjelder fortsatt for klær og detslike, men hva med en liten harddisk (disse er like store som en kortstokk, og omtrent halvparten så tjukk) med plass til...for eksempel 850 cd-er i full kvalitet,  eller rundt regnet 112 000 låter i ok mp3-kvalitet, eller plass til 72 000 bilder tatt i beste jpg-kvalitet i et Nikon D300/D90?

Kompakte harddisker med høy kapasitet er ikke særlig dyrt, bare se på denne hos pixmania.com - levert av LG .

Ingen unnskyldning lenger for ikke å ha sikkerhetskopi av sommerminnene, det er sikkert - og helt på den sikre siden blir man om disken lagres i en slik støt- og vanntett sak fra Pelicase. En test to kolleger i Digitalworld gjorde, viste at den tålte fall fra tredje etasje, og å bli sluppet i  sjøvann. Denne microcasen ga seg først når de plasserte en 35 fots seilbåt oppå den. Hevdet de. Den så ikke ut, og mobiltelefonen de hadde puttet i kassen under testen var heller ikke brukbar.

Bildet er en LaCie-harddisk, en designperle, hentet fra pressesidene til LaCie.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?