Foto - diskresjon kreves på vegne av dyrebart utstyr

* Bør vurderes for den som skal ut og reise - om det nå er hele eller halve kloden rundt, eller ut i storbyen.

Blei litt inspirert av denne nyheten fra Lowepro - Passport Sling. Det er snakk om en fotobag som ikke skal se ut som en fotobag. Og det er ikke å kimse av å tenke litt preventivt, for det skorter ikke på at folk drar med seg dyrt fotoutstyr til odde steder i verden med lommetjuver og denslags *).

Lowepro gjør ikke noe veldig revolusjonerende når det kommer til idé, men designen er spennende. Spesielt at det skal være enkelt å flatpakke en bag som skal ha bra med plass for basalt turistreiseutstyr.

Alle favorittbagger eller ryggsekker kan endres til et trygt sted for fotoutstyr. Stikkordet er noe som kan beskytte mot støt og støv. I sling-baggen til Lowebro bruker de en løs løsning tilpasset hus og objektiv, som kan tas ut av sling'en når baggen skal pakkes flatt. Et annet alternativ er såkalte wraps, eller polstrete omslag av denne typen. Et sett av sånn rundt favoritthus med favorittobjektiv og kanskje et objektiv til og kompaktkamera så kommer man langt.

Jeg har selv brukt en sling-bag av samme type som den svarte her (min har litt mer farger) de siste ti årene, og den har trofast blitt sydd og fikset når sømmer og slik har gått åt skogen. Jeg liker godt slike bagger, fordi det er mulig å raskt få tak i fotoutstyret som ligger trygt pakket inn. Det er bare å svinge baggen under armen og fortsatt ha bag og utstyr trygt nær deg. Fotoutstyret ligger sjølsagt i wraps, eller i neopren-vesker (nyttig for å skille mellom ulike objektiver med fingrene uten å miste fordelen det er å flatpakke slikt reiseutstyr.

Sjølsagt er det en fare for at en virkelig bevisst kjeltring vil vite at den anonyme baggen i mengden faktisk er en fotobag. Lowepro har et kjent merke, og det er diskret synlig på skuldereemment til denne sling-en. De har ikke fordelen som gjelder baggene fra Domke. De er de nest dyreste fotobaggene i verden (etter Billingham) - og er populær for den som veit at tjukk kanvas og enkle metallkarabinkroker kan selges dyrt for den som ser kvaliteten i dem (jada, klart jeg har....).

På den annen side, da veit du også at du blir robbet av en seriøs og profesjonell utøver. Og ingen av oss liker å omgås amatører når det blir alvor...


*) Bogstadveien og bortover der, for eksempel

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?