Forsinka fly og storm som tar liv



* Slik så det ut på flyplassen Newark i New Jersey like sør for byen New York lørdag.

Ny avgang og ny gate. For n'te gang er flyet videre forsinket, og denne gangen er det skifte av gate - for fjerde gang. Flymaskinen som skulle komme fra Albany, hovedstad i staten New York, slapp ikke ut. Neste maskin som er tilgjengelig, kommer inn fra Bahamas. Ute hamrer regnet mot terminaltaket her i Newark, New Jersey. Vi kom inn hit for fire timer siden med en innfart som gikk så i berg- og dalbane at voksne menn gispet høyt og klamret seg til setene. Og små barn lo en trillende latter av husketuren.

Når man er på en flyplass, er det snodig hvilken boble man er i. Trøtt og lei etter timevis på fly over Atlanteren, en stopp som er for kort til å stikke inn til New York, og for lang til å være behagelig på noe flyplass (unntatt Hong Kong og Singapore), er utsatt avgang kjipt. Man skjønner at det er været, men likevel, da gitt.

Først dagen etter får man vite at man har vært oppe i en av de verste stormene i nordøststatene. Folk har dødd i kollisjoner med trær og flom har gjort stor skade i delstatene. Nesten en million har mistet strømmen, og New York-politiet melder om nestmest telefonstorm noensinne til sine nødtelefoner. Noen er helt isolert, som denne Flood forces NJ couple to canoe from home

Ute skinner sola over det tørre ørkenlandskapet. Det er siste vinterhelg, og kalde 16 grader i Nevada. Og varselet sier at stormen er borte når man skal returnere via New Jersey seinere i uka.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?