Et forsvar for "Halloween"-unger


OK, jeg skal innrømme at jeg har vært noe skeptisk til nok en hyperkommers greie fra sambandsstatene. Det er så mye kostnadskrevende tøys som har dukket opp, som morsdag og farsdag, men de er enkle å ignorere. Mødre og fedre fortjener en vennlig tanke hver dag...

Men nå har jeg innsett hva det er som er greia: De fleste voksne avskyr disse to kalde, mørke høstmånedene oktober og november, og det er vanskelig å se lyst på noe som helst. Hva sier at det er annerledes for unger?

Og her er poenget: Tida mellom pottitferie og juleferie er laaaaaaang, mørk og trist. Alt som er et koselig, morsomt og sosialt avbrekk bør vi juble for, ekstra gøy for unger, og egentlig kan man se sjarmen i drittungene som kommer i rare klær og dårlig sminke på døra. Og gi dem digg'et de fortjener.

Og selvsagt, Halloween er nok en utgammal tradisjon også her i kongeriket - fra før kongerike og kristendom. Og historien er viktig å ha med seg, siden det blir vanskelig å forme framtiden og sette kursen, om vi ikke aner hvordan vi har kommet dit vi er.

Så, god Halloween-feiring, velkommen på døra, unger...men kom før jeg blir fristet til å eta all digget sjæl... :-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?