Universitetet i offentligheten


De siste årene har vært kjipe for høgere utdanning, og selv ikke justeringen fra Statsråd Tora Aasland i budsjettforslaget for en måned sia hjelper i nevneverdig grad. Selv ikke om man ser vekk fra manglende lønnsjustering, så er høgere utdanning i beste fall tilbake på det stedet som var for lite i utgangspunktet...

Vel, jeg anser meg tross alt som bidragsyter for norsk forskning, ikke bare gjennom tilbakebetaling av studielånet, men også at forskingen betales over skatteseddelen. Og jeg ville gjerne vite mer om hva som foregår på de forskjellige institusjonene, spesielt det som er av offentlig og utadretta virksomhet.

Det skal ikke være lett, åpenbart. Jeg tok utgangspunkt i mitt gamle universitet i Oslo-bygda, og klikket rundt. Optimalt vil jeg vite om forskning og åpne foredrag/møter med siste nytt fra forsking, som kan supplere "Apollon". Apollon er UiO sitt populærmagasin, men det er resultatet av redaksjonelt arbeid. Riktignok godt arbeid, abonnement kan tegnes her:

Men hvor i aftensangen er samlestedet? Nettstedet forskning.no har såkalte RSS-feeds, som altså er en digital abonnementsløsning for endringer av en web-site; du får nye elementer i en slik side - artikler, meldinger, arrangementer - levert til en egen leser, eller til e-postleseren din. Om man klarer å sortere dette, er det mulig å ikke drukne (bruk regler og favorite folders/favorittmapper i e-postleseren, f.eks.).

For UiO innebærer oversikten å gå inn på hver enkelt enhet, og se om det finnes en fungerende arrangementsside, eller en side med aktuell forsking. Siden det ikke er ens system, innebærer det en klikking uten like. UiO sin hovedside har en felles arrangementsside, men den er ikke utfyllende... ""Enhetene", som UiO kaller boksene i organisasjonskartet sitt, har arrangementer liggende enten på sin hovedside, under presse-sider, som en del av nyhetslistingen osv. Heldigvis har de fleste RSS-støtte når man endelig finner fram.

Så hva er utfordringen? Lag dette enkelt å finne fram i, bli enig om et sted hvor dette publiseres og sortér det inn i RSS og e-postabo-løsninger. Gjør dette stedet enkelt å finne...
I tillegg til å oppfylle samfunnsansvaret til Akademia, dokumenterer det for flere hvorfor vi som samfunn må ha forsking, kunnskapsproduksjon og -formidling. Og hvor viktig det er at samfunnet må betale.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?