Høydepunkt i Sydney


* Innerst i Darling Harbour, Sydney - unektelig deilig med litt godvær.

Å skaffe hotell etter en tanke om at nyerenoverte byområder basert på gammal industri er lurt har jeg gjort noen ganger. Denne gangen havnet jeg i Darling Harbour, inne i bukta vest for Sydney Bridge, et mesterverk av ingeniørkunst. Nede ved bukta ligger en mektig kunstpark, en kinesisk hage, og diverse kongressenter, Imax, det nasjonale maritime museet og Sydney Akvarium. De har også en seksjon lik Aker Brygge i Oslo, altså et område med restauranter og små sjoppesteder like kos som en gravplass og like intim som en parkeringsplass. Legg til at mat og drikke er dyr og ikke spesielt god, så er dette et strøk hvor visse typer liker å se og bli sett. 

Det beste er at Holiday Inn Darling Harbour ligger ved Chinatown, Sydney, som er et strøk rundt det som kalles Haymarket, og sentrert rundt Dixon Street og med en god del aktivitet i bymarkedene som Paddy's Market. Det innebærer også god og billig mat rett rundt hjørnet for hotellet . Siden jeg sant og si ikke er veldig imponert over det øvrige kjøkkenet av det mer europeiske slaget *) i Sydney, er de sentral- og østasiatiske matstilene tilstrekkelig variert både i stil og mengde.

Jeg virret ihvertfall innom der flere ganger til forskjellig tid av dagen, for frokost (som man får for en 6-7 dollar, ca 30 kroner, lunsj til en tier (femtilapp), ettermiddagste ((måltidet, ikke drikken) til en femmer (25 kroner)) -store porsjoner som skal demonstrere allsidigheten til serveringsstedet for middagen seinere, og middag (to-retter til en 15-20 dollar, 70 - 100 kroner). Det eneste andre stedet som har god mat til en rimelig penge i Sydney er i fiskemarkedet.

Markedene er forøvrig alt fra det rene skjære sludder av t-skjorter og mobilfutteral til reale oilskinutendørsprodukter, frukt- og grønnsakmarked og kinesisk supermarked. Det siste er ikke så bort i natta som det var for kort tid tilbake: De fleste av oss bruker, går i eller planlegger å kjøpe noe som er produsert i Kina. Noe som innebærer at supermarkedene inneholder kjente produkter. Med helt ukjente merker, og tekst på kinesisk, men det er unektelig litt sjarmerende.

Sydney forøvrig har et sett med severdigheter, alle lett tilgjengelig med buss eller kollektivt. Biltrafikken er helt bortinatta, og anbefales ikke. Om man liker å gå, er Sydney grei, men ikke veldig, fotgjengervennlig. Men bakker og høyder gir god effekt for oss som liker å bli kjent med en by med traving langs etter gatene i timesvis. Og timene går med...



*) Definisjonen av H****te er som kjent et sted en engelskmann er kokk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?