Kvar mann si høne...


* Kvegland, her på grensa mellom delstatene Queensland og New South Wales, omtrent to timer sørvest av Brisbane - ei uke seinere herjes dette området av "bush-fires".

Det er Angus cattle-biff  som gjelder, og Australia bygger en industri rundt kjøttet fra dette skotske feet, spesielt populært i nord-amerika. Og for en som liker en god biff i ny og ne, er Angus blant de bedre kjøttypene. Også fordi de ofte blir til svært gode hamburgere.

Og her kommer både en nedtur og en opptur. Angusbiffer selv på relativt gode (=dyre, med opplærte servitører, med biff som spesiale..) restauranter har vært en kjip oppleving. Det er tørt, og smakløst...slik at man lurer på åssen det er mulig. Men for en gangs skyld er McCafe, en australvariant av McDonalds*), verdt et besøk. Jeg stakk innom fordi å se om kaffebaren deres, som de utvider med en god konditori-avdeling, kunne være bedre enn Starbucks. Jepp, skikkelig kaffe, og gratis Internett. En Angus-burger-kampanje fristet meg til å prøve, og for en gangs skyld en god burger. Og uten det akltfor søte brødet var den verdt sine 30 kroner.

Utenfor Melbourne er jeg ikke spesielt imponert over maten her down-under. Litt urettferdig er det nok, siden jeg nettopp kom fra New Zealand hvor jevnt over all mat er fra god til super. Men kylling får de bra til, og frukten er bra. Tilogmed KFC er bra, men lokale kjeder som Oporto og Red Rooster leverer bedre varer. 

Og som jeg har nevnt tidligere, er Chinatown og Fishmarket i Sydney gode alternativer for den som liker god mat.

Motellene her er ikke utstyrt med minikjøkken, så særlig kokkelering blir det ikke. Et alternativ er selvsagt at de fleste rasteplassene har grill, enten gass - eller kullgrill. Det krever imidlertid jevnt over bra vær, og det har vært i overkant med regn til at det har vært et alternativ. Synd, for de pølsene jeg har kommet over her, har vært hyggelige, om enn korte bekjentskap...

Likheten med kongeriket der heime er altså påfallende i matveien. Ikke så rart at det eneste landet som slår Australia i FN sine livskavalitetsstatistikker er Norge, sammen med de andre nordiske landene :-).

* Sauene her ser i det minste imponerende ut...

*) McDonalds er i likhet med drag noe jeg normalt sett ikke vil bli sett i...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?