Morra på jernbanestasjonen

Et nattog betyr naturlig nok at det er begrenset hvor mye foto man kan ta, men fra tussmørket til gryning til soloppgang var det øyeblikk med interessant lys.

I sekstiden om morgenen var vi på Ngaoundal jernbanestasjon, som våknet med et yrende liv av av og pålastinger, og salg av ymse slag.

Spesialiteten i denne delen av Kamerun er en type mørk, tyntflytende honning, som selges av damer som har vanlige plastgjenbruksflasker i ei korg på hodet.

Vi observerer også en blanding av tradisjonsklær og moderne klær. Spesielt noen av de unge damene var veldig trendy kledd.

SYNLIGHET: I otta skal man ikke undervurdere behovet for å være synlig.

SALG: Allehånde varer, som vann, honning, mat, sandaler og ting jeg ikke aner hva var selges til de som er på toget, og de som hadde gått av.

NYTT OG TRADISJONELT: Moderne kledd, men hodet er lagerplass.

GAMMALT OG NYTT: Salg av honning ikledd lokale klær. Mens noe last er for tung å bære på hodet, mens man er "dressed to kill".
 


FOLKERIKT: Det er et yrende liv og et mangfold av farger. Den rosa i midten med salt og pepper på toppen er NMS sin landssjef i Kamerun, Erik Bichsler.

UT PÅ TUR, VENTE PÅ TUR: Passasjerene i den hvite Landcruiseren dro via Tibati til Gadjiwan. Der møtte vi dem hos den lokale høvdingen. 
FORBEREDE AVGANG: Toget er tømt og fylt, og en siste runde tas med salgskorgene.
SISTE SJANGSE: Toget går, noen som mangler noe?

KAFFE, JA? Reisefølge Terje tar vekkerunden. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?