I grenseland mellom thaier, turister - og minibar med kondomer


* Novotel er et miljøsertifisert hotell, og slik dekorerer de bølgeblikkgjerdet mot byggeplassen på andre sia av gata. Godt grep.
Jeg liker Bangkok. Det er stort, uoversiktlig, kaotisk, men smilende, hyggelig, med god mat og drikke. Det er ikke fordi det er en spesielt ren by, biltrafikken her er forferdelig og det smitter over på fasader, og temperaturen inviterer til at det gror friskt, på godt og ondt. Men, på den andre sida, det er ikke mindre møkkete enn en av mine yndlingsbyer London. Med unntak av temperaturen, sjølsagt. Forskjellen er også at Thaiene springer rundt og vasker og rydder overalt, men det arter seg litt som en Sisyfos-arbeid før man får gjort noe med biltrafikken.

Hotellet mitt denne gangen er Hotel Novotel Bangkok On Siam Square, et moderne forretnings- og turisthotell som er dumpet ned i et mer tradisjonelt thai- og turistområde (hvilket minner meg om at jeg må finne tid til å se filmen District 9).Dette innebærer nærhet til ekstremt dyre turistkjøpesenter (med Gucci og denslags, og priser som i europeiske byer) og Hard Rock Cafe, men også med nattmarkedet i Patpong like rundt hjørnet.

- Du ser thaiene i disse dyre kjøpesentrene, men du ser at de ikke har handleposer med seg. De bruker dem på grunn av luftkondisjoneringen og toalettene, ler sikkerhetssjefen ved hotellet. Som mange thaier (og i likhet med mange nordmenn) er han glad i å prate med turister - og praktisere engelsken sin. I løpet av noen hektiske minutte er jeg blitt introdusert til hva han hevder har den beste thai-maten, hvor det er ekstremt overpriset, hvor lokalbefolkningen går og hvor han får skreddersydd sin arbeidsuniform. Selv med fratrekk for innsalg, nyttig tid.

Spesielt siden jeg er så enig, det finnes ingen grunn for ikke å følge hvor thaiene går for å se og handle i Bangkok. Lokalbefolkningen er vel så moderne som i andre storbyer i verden, og handler varer som byfolk pleier: fra hele verden. Thai-ene har fordelen i forhold til de fleste storbyer i at de har et ekstremt godt kjøkken, blant de aller beste i hele verden. Og at prisene der lokalbefolkningen går er rimelig til ultrabillig. I kjøpesentrene rundt Siam-plassen er prisene omtrent som i sambandstatene, opp til europeiske byer som København og Oslo.

Når det er sagt, hotellet holder Novotel-standard, og er moderne designet, med funksjonelle løsninger. Fortsatt et fire/fem-stjerners hotell *) og med mulighet til gode priser, spesielt i lavsesongen nå før høysesongen i Thailand tar til i november-januar. Frokosten her er det mest omfattende jeg noensinne har sett, og inkluderer i tillegg til de fleste store euopeiske frokostene, også sushi-makier og nudler. Og god kaffe. Det er sånn at man har lyst til å spise frokost leeeenge.

Forøvrig en kommentar om minibarutvalget i hotellrommet. Det inneholder fullstendige kvartflasker med sprit, ingen vin, men også et utvalg luftfriskere og kondomer. Jaja, det er vel noen som drar hit bare for fest og morro...

*) Min foreløpige favoritt i Bangkok er Montien Riverside Bangkok, men dette er en klasse opp. Men der får man gode priser om man sørger for at Orkideekspressen på Tynset fikser reisen til Asia.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?