Tid for kaffe



* Ved ankomst Auckland, utenfor dør 8, selger det god kaffe fra denne gamle airstream-vogna. Må ha! Spesielt etter noen timer på fly...


Få steder er kaffe så godt tillaget som i New Zeland (med unntak av Sverige, sjølsagt. Eller kanskje ikke, svenskene lager sterk kaffe, det er ikke alltid det samme som god...bare som regel. Nå er det på tide å svslutte denne parantesen...det skjer her...).

Den helt spesielle" må ha" er en Long black, som er en smakfull americano - og det sier noe om forskjellen på nordamerikansk og kiwi-cuisine sånn generelt.

I Christchurch på Sørøya, hvor jeg er akkurat nå, opplevde jeg å få long black i tre utgaver. Noe som spinner fantasien min litt opp (hva er en large long black? Hvar lang er en liter kaffe, liksom?). Det viste seg at man kan få mer vann, og evt flere espresso-shots. Man kan lure på om det er verdt å være våken så lenge som seks shots tilsier, men tro meg: Dette er våren i Christchurch. Det er sol, varmt og verdt det!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?