Cooselig tri-city




* Mater man spiser: Beste maten er å hoppe av fra de store kjedene og heller sjanse på de mindre - som denne pizza-restauranten i Coos City.


- Oh, you are from Norway. My grandfather was from Norway, his name was Olsson, du you know him? Of course, I married a british, and changed my name. This place, I wondered once if I should sell, , but I love this place, even if it does not add a nickel to a dime from time to time. Is the state taxes...min hyggelige vertinne bruker de første tjue minuttene til å fortelle mer om familiehistorien, problemene i lokalpolitikken, hva som er verdt å se - og spise - i området, hvordan familien har det, hvordan hun fortsatt tar vare på matskikkene fra gamlelandet ("baking lleffsa"). Sjølsagt tar jeg rommet jeg tilbys med utsikt til sandynene som rammer inn Coos Bay.

Jeg er i North Bend, Oregon. Byen er en av tre byer uten tydelige bygrenser som ligger ved Coos Bay langs kysten i Oregon. De to andre, Coos City og Charleston er sammen med North Bend et sammenhengende byområde som egentlig betjener befolkning og turiser som kommer for å nyte denne delen av kysten, med sjø og nydelig natur. Mot Stillehavet ligger en langstrakt øy som mer er som en gigantisk sandvollbarriere for havna i Coos Bay, med strender, kunstig våtmark, turområder til fots og med SUV/ATV, og industri. Det er pent og friskt, og ikke minst kjølig etter noen varme dager inne i landet og nordover.

Det er en litt travel dag, så jeg må fatte meg kort. Denne gangen vil jeg nevne pizza-restauranten Abby's, hvor servitøren (blond, av Synnøve Solbakken-typen) overtalte meg til å prøve en pizza med tjukk bunn. I Sambandsstatene kan det fort bli mye deig og tyyyyyyyyynt med fyll, men her snakker vi om en skikkelig tjukk, velhevet bunn, ikke helt fin deig, og ikke med for mye sukker. Og med fyll så rikelig at det var vanskelig å balansere stykkene uten at det falt av. Nydelig.

En ulempe med mye av maten her er at de enkelte ganger virker som en studie i hvordan det skal legges til maksimalt med fett og sukker i de snodigste matvarer. Toppen er foreløpig sirupssmakssatte, sukkerdryssende potetchips, ekstra fett (og med salt). Blæh! Heldigvis er grøntdiskene i butikkene fulle av god frukt, og nøtter og pemmikan supplerer de gangene man er lei av gatekjøkkenmaten. Og her gjelder det å styre klar av kjedene, som McD, Jack in a box og Wendy's. Om man har det travelt, kan Taco Bell og Dennis gå. Men det viktigste er å finne de lokale perlene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?