Fiji for flere



* Kontraster i luksusanlegget Denerau havn

Det er ikke vanskelig å være tilreisende og turist i dette landet. Og de satser, en interessant utvikling er at de bygger videre i den retnignen som er blitt så vanlig i vesten, luksusresorten kombinert med leiligheter og hus for dem med dype lommebøker. De minner om slike områder som vi ser i Florida, eller i områdene langs den spanske sørøstkysten. Siden vi allerede snakker om et land der det allerede er optimalt å reise som backpacker eller på enkleste sett, er det ikke rart de velger den utviklingsretningen.

Ved Nadi er det Port Denerau som bygges ut. Dette er er en halvøy og et gammelt elvedelta, og ligger et kvarter kjøring sør for den internasjonale lufthavnen i Nadi. Det er også den beste naturlige havnen, med tilstrekkelig dybde og avgrensing mot havet. Her har båttrafikken ut til øyene og øyarkipelet vest og nordvest av Veta Levu (Hovedøya i Fiji) hatt sitt utspring lenge.
Etterhvert er hele halvøya avsperret med eget vakthold, og hoteller som både er ordinære fire- og femstjerners hoteller og timeshare-løsnigner. I tillegg er sjølsagt det gigantiske brettspillet golf på plass. Hotellkjedene som er på plass er kjente kjeder som Wyndham, Sheraton, Hilton og Sofitel. I tillegg er det plass til minst to større hotellanlegg til.



* Ingen adgang, du er for strait...

Innimellom hotellene ligger kanalene inn i det gamle elvedeltaet, hvor folk bygger boliger med egen utgang til en liten flytebrygge og cabin-cruiseren. Også langs de nye moloene bygges enklere blokkleiligheter for å øke variasjonen av fastboende.

Et lite kjøpesenter av american mall-typen er reist ved havnen, og der finnes det sedvanlige utvalget av salgssteder for lokal kunst, litt juggel (må nevnes, siden juggel ikke er det som jeg har funnet ofte her). Den lokale kunsten, som innebærer avansert treskjæring, maling, trykk og tekstiler, og ymse perle/skjell er god til høy kvalitet, til ikke avskrekkende priser. En utfordring, sjølsagt, siden plass i sekken alltid er globetrotteren sin utfordring. Ellers er det utvalg restauranter, kafeer og barer, inkludert Hard Rock Cafe Fiji.

Ut fra hva jeg fikk vite av min sjåfør denne dagen, starter prisene for tomter her rundt 600 000 FJD. Innen et hus er reist og ferdigstilt, er nok denne summen doblet. papirarbeidet skal være en mellomting mellom engelsk og skotsk, noe som kan være iille nok. De fleste betaler firmaet som selger tomtene for å gjre alt dette og få på plass de nødvendige løyvene.



Hard Rock Cafe - Wikipedia, the free encyclopedia

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?