Øyhopping i Fijiarkipelet

* Hytteanlegget i Coralview Resort, Fiji
- You like him? His name is Snoopy! Kokken Bill (d'ække kødd) slapper av i solen og forteller om Coralview. Helt nord i de vestlige øyrkipelet ligger et sett med overnattingsplasser med standard fra økonomi (backpacker) og oppover.

Hva standarden innebærer? Vel, NAF 2-stjerner, men med innlagt dass, og fullpensjon med tildels glimrende mat. Med andre ord glimrende for oss som synes ferie på femstjerner er nioe ordentlig stress. Helt greit i jobbsammenheng, sjølsagt, fordi slike hoteller gir fri tiil å jobbe.
Med andre ord, min lille hytte med hage og egen øyjungel har seng, vask, dass, dusj og et par skap. Ute er det solsenger i fleng, sol på himmelen og palmer og hav. Inkludert er kontinental frokost, lunsj og middag, samt kaffe/te klokka fire. Fiji er en republikk i british commonwealth, må vite.

Etter lunsj første dag viser det seg at folk her er som ellers: Har man pc - og kamera - kan man hjelpe med pc, mobiltelefon, fotoapparat, bildeoverføring, bildevisninger for de som jobber på resorten...en glimrende mulighet til å komme i kontakt med vertskapet, med andre ord.
Og av en eller annen grunn klarer jeg alltid å gjøre meg til venns med kokkene på de forskjellige stedene nedover øyarkipelet. De er sjølsagt alle kokker av den betryggende typen (=har fylde). Mulig det er derfor, jada :-)

Nå er det ikke vanskelig å komme i kontakt med vertskapet, vi som reiser på egen hånd er takknemlige kontakter for nysgjerrige og entusiastiske fijianere. Og vcvs, sjølsagt, parene som reiser her gir vi mest mulig tid tid til å sose rundt og være hjertens søte kjærestepar. Det skulle bare mangle.

* Snoopy...'nuff' said...
Snoopy viser seg forøvrig å tilhøre FFF - Freesbeenes Frigjøringsfront. Den bjeffer alt den klarer på de som forsøker å sende denne plata mellom seg, og forsøker av og til djervt å frigjøre freesbeen, for å rømme med den. Den reneste svart/hvite pimpernell, altså.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?