Schwære greier....


* Skalaen illustrert med den blå bilen nede til høyre...

En tur i skogen er stort sett greit, men denne er litt utenom det vanlige. Litt snoodig å kjøre bil på en tilrettelagt bilvei gjennom "Avenue of Giants" nord i California, og denne veien svinger seg på kryss og tvers av Highway 101. Denne veien mellom og delvis gjennom giganttre like nord for Eureka (som er naboby til Fortuna...:-)) og er vel verdt turen.


Sequoiadendron eller redwood er verdens høyeste tretype, og kan bli fryktelig gamle - over 2000 år. Stemningsfullt, vakkert og med en helt egen lyd og stemning i denne skogen. Men for å sitere en tegneseriemammut: "I feel so...puny...".

Mer turabsurditeter: Highway 101 har et t-kryss med Highway 1 nord i Napa Valley, og her kjørte jeg - og cirka 10 andre bilister feil, fordi krysset er laget slik at det ser ut som 101 fortsetter som en sidevei - rett fram. Rett nedenfor krysset, inne på H1, var det masse lett forvirra turisttrafikk som forsøkte å snu i fartsblinda. Ingent tvil om at H1 skal være hovedsaken, nei. Men jeg fastholder at 101 er et bedre valg, spesielt siden dette tar deg gjennom San Fransisco og Silicon Valley sør i delstaten, og via Fresno med muligheter for Death Valley mot LA og San Diego. Bedre enn sossebyen Carmel og resten sørover langs kysten.

Geek-fakta: I dag hadde jeg te-pause i Santa Rosa...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Bjørneboe-året 2020

18 kjente og 2 mindre ikoniske foto. Og kameraene som ble brukt

Hvordan overleve en interkontinental flyreise i turistklasse?